­

Thanks to all participants we look back on an inspiring conference with a great atmosphere.

We cordially invite you to join the 2018 WDPI Conference. We will inform you on the conference city in due time.

Wat is WDPI 2016?
Artsen, zorgprofessionals en onderzoekers uit de hele wereld komen van 25 t/m 28 september a.s. naar Amsterdam om het congres ‘Work Disability Prevention and Integration (WDPI) in changing Labour Markets & Welfare States’ bij te wonen. Alle disciplines die betrokken zijn bij het voorkomen van arbeidsongeschiktheid komen daar bij elkaar om kennis te delen over oorzaken, preventie en interventie. VUmc en AMC organiseren de conferentie onder verantwoordelijkheid van het ICOH Committee WDPI.

Speciaal voor professionals in Nederland en België
Voor u als bedrijfs- of verzekeringsarts, medisch adviseur en arbeidsdeskundige van UWV, medewerker bij een verzekeraar of arbodienst of beleidsmaker uit Nederland en België is het programma op dinsdag 27 september interessant.

Programma
Op deze dag komen twee gerenommeerde keynote speakers aan het woord. Daarnaast zijn er interactieve-, roundtable- en postersessies met presentaties en discussie over onderzoek naar zorg ter preventie van arbeidsgerelateerde klachten en arbeidsongeschiktheid vanuit de hele wereld.

De volgende keynote speakers staan op het programma:

  • Manfred MüllerDr. Manfred Müller, Lufthansa piloot en docent risicomanagement. Zijn onderzoek richt zich op de wijze waarop we fouten in teams kunnen voorkomen door samen te werken. Op dinsdag 27 september spreekt hij over ‘The human risk factor. What doctors and companies can learn from risk management in aviation industries’.


  • Nico PronkProf. Nico Pronk is vice president health management en hoofd Research Institute van Health Partners. Health partners is een door zorgconsumenten opgezette en geleide non profit zorgverzekeraar en managed care organisatie in de VS waarin evidence based arbeidsgerelateerde zorg de standaard is. Hij laat u zien hoe arbeidsgerelateerde zorg onderdeel kan zijn van de gezondheidszorg met zijn voordracht ‘Return on investment by preventive care and health care for workers’.

Kortom, een dag vol inspiratie over hoe zaken in andere disciplines en over de grens geregeld zijn.

Let wel: de conferentietaal is Engels.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor BIG-geregistreerde artsen (de verwachting is dat het aantal punten minimaal 6 bedraagt).

Kosten
Naast de ontvangst, pauze en lunchmomenten met de overige deelnemers is er een afsluitende borrel met hapjes in de VIP-lounge van CASA 400. De kosten per deelnemer bedragen € 350,- . Het is ook mogelijk in te schrijven voor het congresdiner in het West-Indisch Huis voor een bedrag van € 95,-.

Tijden

registratie 08.30-09.00 uur
programma 09.00-18.00 uur
afsluitende borrel 18.00 uur

Locatie
Casa 400, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam

Inschrijven
De inschrijfsite voor deze praktijkdag is gesloten. Wel kunt u zich nog on site inschrijven.

NB: het aantal plaatsen is beperkt en beschikbaarheid is op volgorde van aanmelding.